Breng de overhemden terug

De pandemie heeft ons veel slechte dingen gebracht. Allereerst konden we niet meer naar buiten toe. Het enige wat we nog konden doen was naar de supermarkt toe gaan of buiten een wandeling maken. Gelukkig is dat ondertussen weer een klein beetje terug gedraaid. Ondertussen kunnen we alweer een stuk meer. Zo kunnen we weer naar een restaurant, de bioscoop, en zelf naar het pretpark. Ik denk wel dat we een aantal permanente dingen zullen overhouden aan de pandemie. Zo zullen veel mensen thuis blijven werken, of in ieder geval deels thuis blijven werken. Maar dat betekent ook dat wij ons steeds minder netjes hoeven te kleden. Tijdens de eerste zoommeeting hoorde je al continue grappen over het niet dragen van broeken en alleen je bovenkant bekleed te hebben. Natuurlijk zijn dit allemaal grappen, maar ik denk wel dat we onze kleding aanpassen aan onze werklocatie. En dat is jammer want niks is aantrekkelijker dan een man in een overhemd. Overhemden zijn het mooist wat een man kan aantrekken en ik hoop eigenlijk dat mannen ze wel blijven dragen.

 

De kracht van een overhemd.

Waarom zijn overhemden zo aantrekkelijk? Er zijn een aantal dingen die een man aantrekkelijk kan maken. Een horloge is altijd een goed begin, alleen moet dit dan wel een mooi zakelijk horloge zijn. Nette schoenen, dus geen sneakers, zijn ook een plus. Tot slotte is voor mij een overhemd ook noodzakelijk. Een overhemd straalt mannelijkheid uit. In een overhemd is een man gekleed, netjes, gespierd, en ziet hij er slim uit. Als iemand nette schoenen draagt, met een horloge en een overhemd ben ik verkocht. Naar mijn mening zijn de mooiste overhemden de overhemden in een neutrale kleur. Het liefst geen patroontjes, maar een mooi strak overhemd met een zachte natuurtint.

 

Blijf overhemden dragen

Ik snap best dat de drang om een overhemd te dragen minder word als je vanuit huis werkt. Zeker als je nooit acquisitie met een klant hoeft te doen is het niet noodzakelijk om een overhemd te dragen. Maar overhemden stralen een zekere zakelijkheid, klasse, en geleerdheid uit. Net zoals dat ze zeggen dat je er slimmer uit ziet met een bril zien mensen er zakelijker uit met een overhemd. Dus ook al voelt het misschien als te veel moeite om in de ochtend een overhemd aan te trekken, het blijft belangrijk om te doen. De moderne man draagt een overhemd. Het liefst zie ik de overhemden niet vertrekken.