Cadeau-ideeën voor de feestdagen!

Het is nu eind oktober, en voor je het weet is het weer zover: de feestdagen. Sinterklaas, kerst. oud en nieuw – we hebben met zijn allen ooit besloten dat je in de koude wintermaanden het zélf maar gewoon zo gezellig mogelijk moet maken. Met elkaar, met gezelligheid, warmte, lekker eten,  en niet te vergeten – cadeautjes. Vaak het minder relaxende deel van de feestdagen, want ieder jaar komt de gehate vraag weer opnieuw: wat moet ik nou weer voor diegene kopen? Cadeautjes geven iedereen stress, want je wil natuurlijk iemand zo blij mogelijk maken, maar je kan je geld maar één keer uitgeven en hoe weet je nou zeker of iemand jouw cadeau wel leuk genoeg zal vinden? Dan ben je vaak ook nog eens gebonden aan afgesproken prijscategorieën, of geeft men een verlanglijstje mee waarop hun nieuwste interesses staan, maar waar je toch nét niet uit op kan maken wat ze dan precies zouden willen hebben. Maar niet getreurd – we geven je hier wat tips waarmee je met alleen maar tevreden vrienden en familie-leden de feestdagen doorkomt.

Kijk naar iemands interesses

Het lijkt misschien wat vanzelfsprekend, maar toch kun je er altijd wel iets origineels uithalen. Door na te denken over wat iemand zelf het liefste doet, kun je vaak ook wel iets verzinnen wat ze hoogstwaarschijnlijk leuk zouden vinden om te krijgen. Maar je moet juist ietsje verder denken dan je eigenlijk zou willen. Iemand die elke dag veel sport zal waarschijnlijk geen nieuwe sportkleding of een sportschoolabonnement nodig hebben – juist als ze er veel mee bezig zijn hebben ze alles al wat ze nodig hebben, omdat ze er zelf het nodige geld aan uitgeven. Je kunt dus beter kijken naar iemands tweede hobby of interesse, iets wat voor hen vaak naar de achtergrond vervaagt, omdat ze het niet waard vinden om in te investeren of omdat ze te druk zijn met belangrijkere zaken. Die verrassing zal jouw cadeau extra mooi laten lijken!

Koop een leuke cd of een muziekwinkel tegoedbon voor je oom die vroeger altijd instrumenten bespeelde en er nu nooit meer tijd in stopt vanwege zijn baan en gezin; een spa-dagje voor je tante die net moeder is geworden en nooit meer tijd heeft om even met zichzelf bezig te zijn; een mooie polo voor je opa, die er vroeger altijd flitsend uitzag maar op de oude dag toch minder energie heeft om mee te gaan naar de winkels. Het zijn goed doorgedachte cadeaus, maar niet moeilijk om aan te komen; een polo heren kopen, een verzameling plectrums of een wellness-arrangement kun je met één tripje naar de stad of een kwartietje op een website browsen zo geregeld hebben.

Denk seizoensgebonden!

Misschien zijn het geen cadeaus die mensen voor altijd zullen onthouden, maar als je écht niks kunt verzinnen en je even blij zijn met een cadeautje omdat het voor nu relevant is jou tevreden genoeg maakt, is het ontzettend handig. Cadeaus in het thema van de feestdag zelf! Een zak pepernoten voor bij Sinterklaas, een leuke rendiertrui met Kerst, een mooie ketting voor bij een oud & nieuw – outfit: ondanks dat het niet zo uniek is, zal niemand er ontevreden mee zijn.

About

No Comments

Leave a Comment