Eetgewoonten tijdens het afvallen

Het einde van de zomer nadert. Dit betekent het einde van een periode vol genieten en lekker eten. Helaas komen bij het vele barbecueën en uit eten gaan ook de nodige kilo’s kijken. Nu het normale leven weer begint is het tijd om die kilootjes weer weg te werken en terug te keren naar de normale routine. Zo kan je volgende zomer zonder schuldgevoel weer een vleesje op de grill leggen. In dit blog geven we je tips over eetgewoontes die je kunnen helpen bij het afvallen.

Calorieën

Het bijhouden van je calorieën is handig, maar zegt zeker niet alles. Het is van belang dat je tijdens het afvalproces goed bijhoudt wat je aan calorieën binnenkrijgt. Echter gaat het ook om het product wat er achter deze calorieën zit. Als je minder calorieën eet, maar het voedsel alleen uit krokketten bestaat, dan zal je niet heel ver komen.

Water

Water kan een goede ondersteunende factor zijn voor het afvallen. Toch helpt veel water drinken in combinatie met jouw oude eetpatroon vrij weinig. Water kan wel goed dienen als vervanger voor bijvoorbeeld sapjes of frisdranken. Waar water ook voor helpt, is het tegengaan van het gevoel van lekkere trek. Heb je de drang om te snacken? Neem eerst een glas water en kijk dan nog eens hoe het gaat!

Minder snoepen

Om verder in te gaan op de drang om te snacken, is het handig te weten hoe je dit gevoel nog meer kunt vermijden. Het belangrijkste hierbij is het vermijden van verleidingen. Zo kan je simpelweg geen snacks in huis halen. Dan ligt het niet in de kast en wordt je ook niet verleid om er wat van te nemen. Als je toch af en toe wat chips wil eten (dit mag natuurlijk), kan je de chips het beste in een klein kommetje of schaaltje doen. Zo eet je een kleine portie. Is het op, dan is het op.

Ook op andere manieren kan je afleiding zoeken om minder te snoepen. Net als een glas water kan je natuurlijk ook een glas thee zetten (zonder suiker), even een stukje gaan wandelen of je vriend of vriendin bellen om lekker de dag door te nemen. Als dit allemaal nog niet werkt, kijk dan naar alternatieve snacks. Denk hierbij aan ongezouten noten of lekker vers fruit in een bakje yoghurt.

Afvallen is geen makkelijke taak en helaas zit het er zo weer aan. Het is niet erg als het aan het begin niet lukt. Ga langs bij een diëtist of huisarts. Zij kunnen je helpen aan de juiste dieet producten. Succes!