Help je man met zijn styling!

Mannen zijn vaak, meer dan vrouwen, heel overtuigd van zichzelf. Het is bewezen dat ze sneller denken dat ze iets kunnen en vrouwen eerder té bescheiden zijn. Vaak als je in jezelf gelooft, dan lukt iets ook. Dus met zo’n instelling is niks mis. Op één vlak ben ik het hier alleen echt niet mee eens, en dat is styling. Mannen hebben nou eenmaal niet zoveel gevoel voor styling van huizen, kleding en andere dingen, als dat vrouwen dit hebben. En dan zijn sommige mannen ook nog eens kleurenblind…

Woning

Allereerst is het stylen van een woning altijd lastig. Je moeten bepaalde keuzes maken zoals bijvoorbeeld voor materialen voor de vloeren en kleuren op de muren. En dan heb ik het nog niet eens over keuzes over de inrichting zoals een keuken, meubels en overige decoratie. Gelukkig richt je je woning vaak samen met je partner in en kan je daardoor subtiel je eigen mening laten doorschemeren. Maar als je man, of misschien wel je broer, zelf zijn huis/kamer moet inrichten kan je hem hier misschien maar beter bij helpen. Je wil natuurlijk wel als je langs komt je niet gaat huilen van verdriet door zijn inrichtingkeuzes.

Kleding

Ook kleding is niet onbelangrijk! Omdat mannen dus minder gevoel hebben voor styling en vooral voor kleurencombinaties, is het handig om hem ook hierbij te helpen. Daarnaast zijn mannen vaker dan vrouwen kleurenblind, waardoor het ze ook niet makkelijk wordt gemaakt. Ga dus eens gezellig met je man shoppen. Dat is leuk, en hierbij help je hem ook nog eens. Als je slim bent geef je hem de tip om goede basics uit te zoeken. Dus niet allerlei shirts met kleuren en printen, maar gewoon een paar mooie overhemden, truien en stropdassen. En als je geen zin hebt om naar de winkels te gaan, kan je ook samen vanaf de bank gezellig met een wijntje erbij winkelen. Want online is alles te krijgen tegenwoordig!

Niet allemaal over een kam scheren…

Tot slot wil ik nog afsluiten met dat ik weet dat je niet alle mannen over een kam moet scheren. Er zijn echt wel mannen die gevoel hebben voor kleur, kleding en styling. Uit ervaring heb ik echter gemerkt dat veel mannen dit gevoel niet hebben, vandaar de blog met de tip om ze te helpen. Het is fijn voor jezelf en voor je vriend. Daarnaast kan het ook hele leuke uitjes opleveren, zoals bijvoorbeeld samen winkelen, verven en planten kopen. Een win-win situatie dus!

Geef een antwoord