Heren instappers zijn helemaal van deze tijd!

Je hebt een nieuwe outfit en je vraagt je af welke schoenen er bij passen? Met instappers zit je altijd goed! Instappers heren zijn uit de tijd denk je? Helemaal niet! Je kunt deze instappers juist heerlijk combineren en wij vertellen je graag hoe!

Niet alleen voor opa's

Ik dacht altijd dat heren instappers voor opa's waren. Maar de tijden zijn veranderd en de schoenen ook! Vroeger waren instapper stoffig en lelijk, maar nu zijn ze in tegendeel hip en elegant! Instappers worden ook wel loafers genoemd en doet men vaak denken aan deftige Engelse heren die met een sigaartje en een cognacje in de hand bij elkaar komen in de country club. Niets is minder waar! Deze schoenen zijn totaal ondergewaardeerd en dat is niet terecht. De loafer oftwel de instapper voor heren is er één die onder vrijwel elke outfit gedragen kan worden, mede doordat 'ie in veel verschillende vormen en materialen komt. Naast dat het een veelzijdige schoen voor mannen is, is de loafer ideaal voor de warmere dagen. Wanneer jij een sneaker sok of helemaal geen sok draagt, heb jij een heerlijk open schoen die lekker luchtig is. Niet alleen voor opa's dus!

Leren instappers

De loafer komt normaliter voor in drie soorten materialen: leer, suède en velvet; waar velvet gebruikt wordt voor smoking loafers en dan ook nooit en te nimmer ergens anders gedragen mogen worden. Dan zijn er eigenlijk nog maar twee materialen over, met elk zijn sterke en zwakke punten. De leren instapper is het bekendste en ziet er ook meteen het deftigste uit. Ze zijn perfect voor een zakelijke look. Je moet ze echter wel onderhouden. Leer is een materiaal dat regelmatig gepoetst moet worden, anders wordt ze dof en vaal. Je moet er dus wel zin in hebben om dit onderhoud te plegen. 

Suède instapper

Deze lenen zich voornamelijk voor de wat meer casual outfits. Die je uitsluitend in de lente of zomer draagt. Suède instappers zijn namelijk kwetsbaar voor het Nederlandse weer en mogen onder geen beding nat worden! Een instapper met vlekken is namelijk het resultaat van het lopen in een flinke plensbui. Net als bij de leren instappers, moet je ze regelmatig onderhouden.

Penny instapper

De penny is echt een klassieker die in elke schoenenwinkel te vinden is. Als je opzoek bent naar een multifunctionele instapper, is dit de beste keuze. Je kunt hem namelijk zowel zakelijk, als casual dragen. Combineer hem met een mooi wit overhemd en jeans voor het beste effect! 

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer instappers, maar de bovenste zijn onze top drie. Ga lekker aan de slag met je nieuwe outfits en vergeet je instappers heren niet!

About

No Comments

Leave a Comment