Hoe draag je een poloshirt?

Het polo shirt is een tijdloos kledingstuk voor mannen, maar hoe kies je het juiste polo shirt en draag je het de mooiste manier? In dit artikel lees je over de geschiedenis van dit tijdloze kledingstuk én krijg je tips over de beste manier om jouw polo shirt op stijlvolle wijze te dragen.

Het ontstaan van het polo shirt 

De polo is een alom bekend en zeer geliefd kledingstuk onder mannen. De polo ontstond in de 19e eeuw in Manipur, India. Hier werden de eerste polo clubs opgericht door Britse soldaten, die op zoek waren naar praktische oplossingen voor hun kleding bij het beoefenen van de sport. Zo wilden de soldaten het op- en neer geklapper van de kragen van hun t-shirts voorkomen, door hier knoopjes op te naaien. De Franse tennisser René Lacoste ontwierp en introduceerde de eerste polo diezelfde eeuw pas echt bij het grote publiek. Sindsdien is de naam Lacoste onlosmakelijk verbonden met het polo shirt. De naam staat voor veel mensen nog steeds voor kwalitatief hoogwaardige polo shirts.  Vanaf de jaren zestig werd de polo niet alleen meer gedragen in de sport en werd deze onderdeel van het straatbeeld

De verschillende soorten polo’s en stijlvolle combinaties

Er zijn diverse soorten polo’s op de markt, ieder geschikt voor andere gelegenheden, combinaties en persoonlijke stijlen. Hieronder lees je over de verschillende soorten polo’s en de beste manieren om ze te dragen.

Het kiezen van de juiste pasvorm

In algemene zin zijn er in polo shirts drie pasvormen te onderscheiden. Dit zijn:

  1. De slim-fit polo. Deze polo is getailleerd en sluit goed aan op je lichaam. Tegelijkertijd biedt de slim-fit polo comfort bij actieve bewegingen. Deze polo is met name geschikt voor heren met een slank bovenlichaam die de polo dragen voor alledaags gebruik of op speciale gelegenheden. De polo is minder geschikt om te dragen gedurende het sporten.

  2. De regular-fit polo. Deze polo valt iets losser om het lichaam dan de slim-fit polo en is niet getailleerd. Met deze polo heb je zeer veel bewegingsvrijheid. De polo is goed geschikt voor verschillende lichaamstypen en kan zowel dagelijks als tijdens het sporten goed gedragen worden.

  3. De modern-fit polo. Deze polo valt licht getailleerd langs je lichaam en zit hiermee iets losser om je lichaam dan de slim-fit polo. Deze polo is geschikt voor heren met alle lichaamstypen en kan zowel tijdens het sporten gedragen worden als bij alledaags gebruik.

De heren polo chique dragen

Wil je een mooi polo shirt dragen bij een zakelijke of chique aangelegenheid? Kies voor polo shirts met een lange mouw in een effen, neutrale kleur. Zorg ervoor dat je minimaal één of twee knoopjes van de polo sluit en combineer je polo met een nette pantalon. Kies voor een casual chique look hierbij voor een combinatie met sneakers, of draag er nette schoenen bij voor een meer zakelijke touch.