Op vakantie met de auto op een korte afstand van huis

Als je graag last minute op vakantie wilt gaan, kun je misschien overwegen om op vakantie in eigen land te gaan of naar onze Oosterburen te rijden. Een vakantiepark aan zee nederland is bijvoorbeeld een goede mogelijkheid. Als je liever een stukje verder rijdt, is een huisje duitsland tevens een goede optie. Er zijn veel mogelijkheden en locaties te ontdekken op een redelijke rijafstand. Het voordeel ervan is dat wanneer je met de auto gaat, je veel flexibeler bent en niet afhankelijk bent van geboekte activiteiten of het openbaar vervoer. Als je graag fietst dan kan je natuurlijk je eigen fiets ook meenemen op de fietsendrager van je auto.

Verschillende locaties binnen Nederland

Binnen Nederland zijn er veel mogelijkheden om eens lekker te ontspannen. Het is altijd slim om van tevoren te bekijken wat er allemaal in de omgeving te beleven valt. Wat denk je bijvoorbeeld van een vakantie in de Achterhoek tijdens de verschillende bloemenoptochten? Dit is een festijn dat je niet wilt missen. Dit wordt tevens in Noord-Brabant, vlakbij de Belgische grens, georganiseerd. In Zundert vindt deze gebeurtenis plaats in september. Een bijkomend voordeel is dat je dan ook nog eens één van de inspiratieplekken van Van Gogh kan ontdekken. Als je liever de natuur intrekt, is een vakantiepark in de buurt van de Veluwe altijd een goede optie. Je vindt hier verschillende landschappen terug die je lekker op de fiets kan ontdekken. Of je kan ervoor kiezen om een tandem te huren. Ook wild spotten is een geliefde activiteit binnen het natuurpark.

Een kijkje nemen bij de Oosterburen

Als je liever een stukje verder rijdt, zijn er vele opties bij onze buren in het Oosten. In Duitsland heb je op een redelijke rijafstand diverse valleien, rivieren en prachtige bossen. Als je een wijnliefhebber bent dan mag je de Moezel vallei zeker niet overslaan! Je kan deze streek namelijk prima ontdekken vanaf een camping en met de fiets. Het Zwarte Woud is geweldig als je van bossen houdt en een mooie wandeling wilt maken. Daarnaast heeft Duitsland natuurlijk nog veel meer te ontdekken, zoals verschillende bekende steden als Keulen, Berlijn en Hamburg. Ook onbekendere dorpjes zijn makkelijk te ontdekken met de auto. Als je van industrie houdt dan vind je vele mooie plekken terug in het Rhijngebied. Oftewel, met de auto kan je overal heen!