Wees goed voorbereid voor een stijlvolle kerst

Ik kijk altijd al het hele jaar uit naar kerst. Een echte kerstfanaat, zo noemen mijn vrienden mij. Ook heb ik graag alles voor kerst van tevoren goed voorbereid, zodat ik met de kerst ultiem kan genieten. Ik kan dan mijn focus leggen op mijn vrienden en familie, en natuurlijk het winkelen naar kerstjurkjes. Veel beter dan nog stressen om wat je gaat serveren of een restaurant reserveren terwijl alles al vol zit. Hier heb ik tips om goed voorbereid de kerstdagen in te gaan, zodat je ultiem kan genieten van een stijlvolle kerst.

Kerstavond

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je met kerstavond wil doen. De klassieke kerstavond bestaat, althans voor mij en vele anderen, uit cadeautjes uitpakken onder de boom. Sommige mensen doen dit op kerstochtend, wat ook wel een leuk begin van de dag is. Maar ik wil kerst altijd zo lang mogelijk uitrekken dus begin graag op kerstavond al met de eerste festiviteiten. Denk in ieder geval goed na van tevoren wat je voor iemand onder de boom wil leggen. Het is namelijk altijd stressen als je dit last minute nog moet bedenken. En ook is het wel heel leuk als de cadeautjes er al een tijdje liggen, ter decoratie en om nieuwsgierigheid te wekken. Vooral de ‘cadeau’s voor hem’, voor mannen dus, vind ik altijd erg lastig. Begin dus op tijd met vissen bij je opa, vader en vriend wat ze graag voor kerst willen.

Het kerstdiner

Ook is het fijn om met het kerstdiner, of meerdere, goed voorbereid te zijn. Stem goed van tevoren af bij wie jullie een kerstdiner willen doen of wie een restaurant reserveert. Vooral met restaurants is het belangrijk om op tijd te reserveren, want zoals je misschien wel snapt zijn deze met de kerstdagen snel vol. Als je een kerstdiner bij iemand thuis doet, kan je ook afspreken dat iedereen wat meeneemt. Dat scheelt jou weer werk want dan hoef je niet een heel gangendiner in je eentje te bereiden. Maar let wel: goed afstemmen is dus heel belangrijk. Anders heb je straks een kerstdiner met alleen maar toetjes. Niet dat dat zo’n ramp is als je net zo’n toetjesfan bent als ik…

Overdag

Tot slot is het ook leuk om overdag iets te ondernemen. Dit gaat natuurlijk wel alleen op als je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan om een kerstdiner te bereiden. Maar zelf vind ik het altijd erg leuk om met de familie op stap te gaan. Als het weer het toelaat kan een wandeling in het bos heel leuk zijn, met daarna een chocomel om op te warmen. Of een spelletjesmiddag als het weer iets minder is. Natuurlijk hoef je niet de hele dag met elkaar door te brengen, maar het is wel heel leuk om de dag een beetje in het teken van ‘de kerstgedachte’ te zetten. En het belangrijkste: geniet van elkaar!

Geef een antwoord