Zo gebruik je je kleding voor een beter figuur!

Ieder lichaam is uniek. Iedereen heeft andere vormen, een ander figuur, andere accenten en details. Dat is natuurlijk iets heel moois, maar het kan ook heel lastig zijn. Want kleding wordt heel vaak gemaakt met een bepaald type lichaam in het achterhoofd, waardoor het er op jou in de paskamer heel anders uit kan komen te zien dan je had verwacht van die poster, online advertentie, of op het kledingrek. Dat heeft vrijwel altijd een negatief effect op ons en kan heel demotiverend werken. Maar dat iets niet perfect werkt voor jouw lichaam betekent niet dat jouw lichaam daardoor minder is. Sterker nog, het betekent alleen maar een uitdaging op het gebied van kleding – wat zorgt voor unieke en interessante outfits! In plaats van je altijd maar in dezelfde soorten kleding proberen te hijsen en telkens opnieuw met een teleurgesteld gevoel de winkel uit te lopen, geven wij je nu het beste advies wat je ooit zult krijgen: kijk eens goed naar je figuur, vind uit wat voor jou werkt, en ál je outfits zullen stukken beter worden.

Hoe zie jij jezelf?

Stap 1 is om eens goed naar jezelf in de spiegel te kijken. Waarschijnlijk zijn er een paar standaard dingen die je aan jezelf zou willen veranderen. Te brede schouders, te kleine borsten, te smalle heupen, noem maar op. Maar onthoud: degene die al die dingen hebben waar jij van droomt, zullen zelf waarschijnlijk ook het gevoel hebben dat zij nergens in passen, en vinden die delen van jouw lichaam weer om jaloers op te zijn. Het is dus eigenlijk gewoon nooit goed; iedereen zal over zichzelf altijd negatiever zijn dan over anderen. Probeer dat los te laten! 

Vraag ook eens na bij anderen hoe zij jou zien in tegenstelling tot hoe jij jezelf niet. De kans is namelijk groot dat jij de dingen die je minder mooi vind aan jezelf over de jaren enorm hebt uitgebreid. Misschien vermijd je nu bepaalde vormen shirts omdat je denkt dat die je schouders breder zullen laten lijken, maar is het de mensen die je kent nog helemaal nooit opgevallen dat je schouders breed zouden zijn en denken zij dat zo'n shirt je juist heel mooi zou staan! Zoiets bedenken we dan één keer op een zwak moment, en houden we de rest van ons leven aan vast, terwijl het ons eigenlijk juist tegenhoudt.

Wees eerlijk over je maat

Misschien iets minder leuk om te horen, maar wees wel eerlijk tegen jezelf over bepaalde dingen. Wat mooi is en wat niet hebben anderen altijd een andere mening over en dat kan enorm helpen! Maar je maat is iets waar je wél beter objectief naar kunt kijken. Koop kleding nooit in de maat die je wou dat je had, maar altijd gewoon in de maat die je hebt. Je zult er een stuk beter uitzien in passende kleding dan in kleding die niet mooi op je lichaam valt omdat de maat niet klopt! Niet te groot, niet te klein, gewoon precies goed. En dat werkt twee kanten op: heb je een maatje meer, geef dan eerlijk toe dat je voor sommige kledingstukker beter bij de grote maten kleding kunt kijken; daar zijn enorm veel opties in tegenwoordig! En vind je jezelf te tenger, blijf je niet verstoppen in enorme shirts en truien, maar laat juist je slanke figuur eens zien!

About

No Comments

Leave a Comment